Μέλος, Τζαβέλα Ελένη

Ελένη Κ. Τζαβέλα αποφοίτησε από το Brown University (Rhode Island, Η.Π.Α.) και από τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος (MSc. Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία μετά Υψηλής Διάκρισης). Μετεκπαιδεύτηκε στη Συμπεριφορική Θεραπεία των διαταραχών άγχους στο διετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), και στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία( ΓΣΨ) στο διετές σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς.

 

Είναι πιστοποιημένη Life Coach (ΕΚΠΑ). Έχει εργαστεί με εφήβους ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και επαγγελματικού προσανατολισμού. Από το 2010 είναι Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Α. Κυριακού», όπου εργάζεται κλινικά με εφήβους εφαρμόζοντας το μοντέλο της ΓΣΨ σε περιστατικά διαταραχών άγχους και συμπεριφορών εξάρτησης στο Διαδίκτυο. Εργάζεται εθελοντικά στη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών από το 2012 με νέους που αντιμετωπίζουν διαταραχές άγχους.

 

Έχει αναπτύξει συγγραφικό έργο με κεφάλαια βιβλίων και επιστημονικά άρθρα σε θέματα χρήσης και κατάχρησης του Διαδικτύου, των κοινωνικών δικτύων και των διαδικτυακών παιχνιδιών. Στα θέματα αυτά έχει γράψει επιμορφωτικό υλικό (Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ- ΕΚΠΑ) και έχει κάνει εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Έχει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στην κοινωνική ανάπτυξη των εφήβων και στο ρόλο του Διαδικτύου στην ψυχο-κοινωνική ανάπτυξη. Διετέλεσε ως κύρια ερευνήτρια και διοικητική συντονίστρια του ερευνητικού έργου EU NET ADB για τις Συμπεριφορές Εξάρτησης στο Διαδίκτυο για εφήβους που χρηματοδοτήθηκε από τον φορέα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (SI-2010-KEP-4101007). Λαμβάνει μέρος στην παρέμβαση Ψυχοεκπαίδευσης οικογενειών με μέλος που πάσχει από διαταραχή πρόσληψης τροφής στο πλαίσιο του προγράμματος ΒΗΜΑΤΑ ΕΜΠΡΟΣ που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.