Ανδρή Κ. Ελισάβετ

Η παιδίατρος Ανδρή Ελισάβετ σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2003 απέκτησε την ειδικότητα του Παιδιάτρου από την Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών ''Η Αγία Σοφία ''.

Παράλληλα ασχολήθηκε με ερευνητική εργασία για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Ιατρικής (2011).

Μετεκπαιδεύτηκε στην Εφηβική Ιατρική στο Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Υγείας των Εφήβων, της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2005-2006) και στο 4th European Training Session in Adolescent Medicine and Health ( EuTEACH), University of Lausanne, 2006.

Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Κέντρο πρόληψης παιδικών ατυχημάτων (ΚΕ.Π.ΠΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης Παράρτημα Χανίων ως σύμβουλος υγείας για ένα Ακαδημαϊκό Έτος (1999-2000).

Εργάστηκε επίσης στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων (1999 - 2001) συμμετέχοντας στην κλινική παρακολούθηση χρονίως πασχόντων εφήβων και νεαρών ενηλίκων.

Συνεργάζεται με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΜΕΥ) ως Επιστημονικός Συνεργάτης συμμετέχοντας στο κλινικό και στο ερευνητικό έργο καθώς και στην εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στους Έλληνες εφήβους.

Συμμετέχει με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και με δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά.