Τζαβάρα Χαρά

Η Χαρά Τζαβάρα γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1976. Έχει κάνει προπτυχιακές σπουδές στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιατρική Σχολή, Τμήμα Μαθηματικών) - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Μαθηματικών) και έλαβε Ειδίκευση στη Βιοστατιστική και έλαβε διδακτορικό από το Τμήμα Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Έχει λάβει τρεις υποτροφίες-διακρίσεις στα πλαίσια των προπτυχιακών-μεταπτυχιακών σπουδών.
Ήταν για δυο έτη συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Είναι έως σήμερα συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής.

Έχει συμμετάσχει σε δυο διεθνής μελέτες (Διευρωπαϊκό πρόγραμμα μέτρησης της ποιότητας ζωής σχετιζόμενης με την υγεία: Πρόγραμμα KIDSCREEN και EU-NET ADDICT: Διαδίκτυο και συμπεριφορές εξάρτησης – Μελέτη σε Ευρωπαίους εφήβους).

Συμμετέχει στη διδασκαλία τους μαθήματος Στατιστική στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Έχει 51 ξενόγλωσσες επιστημονικές δημοσιεύσεις, δυο ελληνικές δημοσιεύσεις και έχει ανακοινώσεις σε 25 ελληνικά και διεθνή συνέδρια, στο πεδίο της προαγωγής υγείας, κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής, επιδημιολογίας, παιδικής και εφηβικής υγείας, διαιτολογίας και κλινικής ιατρικής.