Γράφει ο: ΓΕΡΟΣΤΕΡΙΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ετών 16

Κυρίες και Κύριοι, χαίρεται!


Είμαι ο Γιώργος Γεροστεριούδης, 16 ετών, μαθητής της Β' Λυκείου στο Λύκειο Παλλήνης και είμαι εδώ για να σας μιλήσω για την εμπειρία που είχα ακολουθώντας το πρόγραμμα σωστής διατροφής και απώλειας βάρους.


Πρόγραμμα σωστής διατροφής και απώλειας βάρουςΠριν από 6 μήνες ήμουν ένας υπέρβαρος έφηβος λόγω κακής διατροφής κι έλλειψης σωματικής άσκησης. Τα διαβάσματα αλλά και οι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή δε με βοηθούσαν. Με τους γονείς μου που ανησυχούσαν, είχαμε συζητήσει πολλές φορές για να ακολουθήσω κάποια δίαιτα, αλλά εγώ ήμουν αρνητικός γιατί δεν ήθελα να σταματήσω τα αναψυκτικά, τα γλυκά, τα σνακς, το φαγητό στα fast food κ.τ.λ.


Επίσης είχα την εντύπωση πως όταν θ'άρχιζα τη δίαιτα θα ένιωθα πολύ μεγάλη πείνα!
Το φθινόπωρο του 2007 κι ενώ τα προβλήματα είχαν ήδη αρχίσει, δηλαδή είχα παρουσιάσει ήδη υψηλή αρτηρική πίεση, η μητέρα μου διάβασε σ'ένα περιοδικό για τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας. Μας φάνηκε ότι βρήκαμε μια σανίδα σωτηρίας!
Μεγάλη εντύπωση μας έκανε η οργάνωση της Μονάδας! Τόσοι γιατροί, τόσες ειδικότητες, τόση προσφορά, ήταν πραγματική ευκαιρία για μένα!
Από την πρώτη επαφή που είχα μαζί τους με έπεισαν! Και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλ.Κυριακού, άρχισα να πηγαίνω τακτικότατα στα ραντεβού με τους γιατρούς και με τους ειδικούς που χρειαζόμουν: διατροφολόγο, ψυχολόγο κ.λ.π. Όλοι ήταν καταπληκτικοί! Με πλησίασαν με πολύ κατανόηση και όλα μου φάνηκαν εύκολα! Κι όταν ακολούθησα το πρόγραμμα κι έβλεπα με τη πάροδο του χρόνου να χάνω κιλά, τόσο έπαιρνα θάρρος και συνέχιζα! Έβλεπα τον εαυτό μου να μεταμορφώνεται προς το καλύτερο νιώθοντας ευεξία αλλά κι ευελιξία στο σώμα. Η ψυχολογία μου ανέβηκε πολύ! Ακόμη και οι επιδόσεις μου στα μαθήματα ήταν καλύτερες! Έως τώρα έχω χάσει 18 ολόκληρα κιλά κι έχω βρει το σωστό δρόμο για μια υγιή ζωή ως ενήλικας.
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν και με βοηθούν ακόμα: την κυρία Τσίτσικα, την κυρία Χρέμου, την κυρία Μαραγκού, τον κύριο Σταθόπουλο, την κυρία Σταματοπούλου αλλά και την κυρία Κορρέ που στηρίζει τη μητέρα μου σ'αυτόν τον αγώνα. Και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο.

Ευχαριστώ