3η Συνάντηση «Ακαδημίας Γονέων»
13 Ιανουαρίου 2015
Ξενοδοχείο President

    Με ποια εμβόλια πρέπει να εμβολιάζεται ένα παιδί και ένας έφηβος; Ποια ηλικία συνιστάται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών ως κατάλληλη για τον εμβολιασμό του τετραδύναμου συζευγμένου εμβολίου κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου; Εάν ένα παιδί έχει εμβολιαστεί σε μικρή ηλικία κατά της μηνιγγίτιδας, χρειάζεται να εμβολιαστεί ξανά στην εφηβεία; Πότε πρέπει να γίνεται ο εμβολιασμός κατά του ιού HPV; Από τι προστατεύει; Πώς πρέπει ένας παιδίατρος να προσεγγίζει τον έφηβο κατά τον εμβολιασμό του ώστε να αρχίσει να αισθάνεται και ο ίδιος υπεύθυνος της υγείας του; Τι σημαίνει πρόληψη στην εφηβεία; Ποια νοσήματα φθοράς των ενηλίκων μπορεί να περιοριστούν με απλές παρεμβάσεις στην εφηβική ηλικία;

 

Οι απαντήσεις στα παραπάνω κρίσιμα ερωτήματα δόθηκαν στην 3η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων

από την καθηγήτρια της Παιδιατρικής και Διευθύντρια της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ.Ν.Α. «Αττικόν» Βασιλική Παπαευαγγέλου. Η παιδίατρος Αναστασία Νάτσιου ξετυλίγοντας την οδυνηρή προσωπική της εμπειρία υπογράμμισε την αναγκαιότητα του νέου εμβολίου του μηνιγγιτιδόκκου τύπου Β.
Στη συνέχεια η Εκπαιδευτικός Εκπαιδεύτρια του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Europalso Στέλλα Φλωρά αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενημέρωσης των γονιών για τους κινδύνους και τη λειτουργία του διαδικτύου. Τέλος, η παιδίατρος Τριανταφυλλιά Σδόγγου, επιστημονική συνεργάτης της Μ.Ε.Υ. αναφέρθηκε σε θέματα πρόληψης.
Τη συνάντηση συντόνισαν: α) η ομότιμος καθηγήτρια της Παιδιατρικής ΕΚΠΑ, Χρύσα Μπακούλα, με χρήσιμες παρεμβάσεις και σχολιασμούς, Β) η παιδίατρος-αναπτυξιολόγος Σταυρούλα Παπαδάκου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής.

 

Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε επάνω.

Από αριστερά οι παιδίατροι: Σταυρούλα Παπαδάκου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, Χρύσα Μπακούλα, καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ, η Βασιλική Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής 1η γραμμή από αριστερά οι: η Άρτεμις Τσίτσικα, Επίκ. Καθηγήτρια του Παν/μίου Αθηνών και υπεύθυνη της Μ.Ε.Υ. και η Αναστασία Νάτσιου, παιδίατρος Τριανταφυλλιά Σδόγγου, παιδίατρος, συνεργάτης της Μ.Ε.Υ