4η Συνάντηση: 10/02/2016

Το επίμαχο θέμα της χρήσης τεχνολογίας και του κινητού τηλεφώνου από παιδιά και εφήβους κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των γονιών κατά την 4η Συνάντηση.

Παρουσιάστηκαν σημαντικές έρευνες κι αλήθειες καταρρίπτοντας μύθους, καθησυχάζοντας ανυπόστατες φοβίες και φωτίζοντας πτυχές γύρω από τη χρήση της Τεχνολογίας, της κινητής και ασύρματης τηλεφωνίας.

Ο Απόστολος Πουρτσίδης, αιματολόγος-ογκολόγος, διευθυντής του ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» ενημέρωσε τους γονείς για την ορθή χρήση των κινητών τηλεφώνων δίνοντας συμβουλές για το πού, πώς και πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται τα κινητά τηλέφωνα.

Η Άρτεμις Τσίτσικα, επίκουρος καθηγήτρια της Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονική Υπεύθυνος της Μ.Ε.Υ. αναφέρθηκε στη δύναμη της Τεχνολογίας, η οποία είναι μονόδρομος τη σημερινή εποχή, αρκεί να εκπαιδεύονται τα παιδιά-έφηβοι πώς να τη χρησιμοποιούν σωστά προς πολυδιάστατο όφελός τους. Αναφέρθηκε στο Digital IQ, το απαραίτητο εφόδιο της νέας γενιάς και στο μοντέλο των τεσσάρων τύπων εθισμού στο Διαδίκτυο, το οποίο αποτελεί εργαλείο μελέτης για την απεξάρτηση παιδιών από το διαδίκτυο.

Συντονισμός-σχολιασμός:

Αλεξία Κουκουλλή, δικηγόρος, διαμεσολαβητής, Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών Γ.Γ. Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ.)

Ελένη Τζαβέλα, αναπτυξιακή ψυχολόγος, Επιστημονική συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγεία

Παναγιώτης Χαρατζόπουλος Msc, MEd (learning), καθηγητής στο Ζάννειο Λύκειο Πειραιά.

4η Συνάντηση Ακαδημίας Γονέων, Άρτεμις Τσίτσικα  4η Συνάντηση Ακαδημίας Γονέων, Πουρτσίδης 

 

4η Συνάντηση Ακαδημίας Γονέων

Συνεργάτες: Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Μονάδα Εφηβικής Υγείας του «Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού», Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας Παιδιού (ΜΟΠ), Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Υποστηρικτές: Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ, Εκπαιδευτικός Οργανισμός Europalso, Εκδόσεις Πεδίο, President Hotel

Χορηγοί επικοινωνίας: Καθημερινή, Free Sunday