01/03/2016
Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος προσκάλεσε στον 1ο Κύκλο Διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας την Άρτεμις Τσίτσικα, Επίκουρη Καθηγήτρια της Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονική Υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε ομιλία, με θέμα: «Τεχνολογία και συμπεριφορές υψηλού κινδύνου – εθισμός στο Διαδίκτυο».


Την ομιλήτρια προλόγισε ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, αφού πρώτα παρουσίασε μία πρόσφατη έρευνα με ενθαρρυντικά αποτελέσματα ως προς τη συμπεριφορά ελλήνων εφήβων και ενηλίκων προς το κάπνισμα.
Η Άρτεμις Τσίτσικα, στηριζόμενη στην πολύτιμη γνώση της, στη δυνατή διεπιστημονική ομάδα της και στην εμπειρία της από τις έρευνες της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας», τη διεθνή βιβλιογραφία, τις τάσεις της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας, τα σχετικά προγράμματα εθισμού στο Διαδίκτυο στη Μ.Ε.Υ., ενημέρωσε το κοινό για το επίμαχο θέμα της Τεχνολογίας και της σχέσης της με τους εφήβους. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Ηπίτου
17Β Πλάκα.

 

 Ομιλία: Άρτεμις Τσίτσικα Ομιλία Καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη