Διεξαγωγή τελικού Consortium του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ENABLE-ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΩ, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας 21-22 Σεπτεμβρίου 2016. Στόχος του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων εφαρμογής του προγράμματος Enable-Ενδυναμώνω  και οι μελλοντικές προεκτάσεις και προοπτικές του προγράμματος. Η διημερίδα αποτέλεσε κάτι παραπάνω από Συνέδριο. Ήταν ένας ανοιχτός διάλογος μεταξύ εκπαιδευτικών-μαθητών γονέων, κορυφαίων ερευνητών, ψυχολόγων, κι άλλων επιστημόνων από το χώρο της Τεχνολογίας και της ψυχικής υγείας προσφέροντάς τους μοναδική εμπειρία ανταλλαγής, γνώσης, εμπειριών και απόψεων.

Από την Ελλάδα, συμμετείχαν συνεργάτες του επιστημονικού οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» μαζί με μία ομάδα από το youth panel του Προγράμματος, η οποία συμμετείχε σε μία σειρά δραστηριοτήτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους ρόλους εκείνων που εμπλέκονται στον κύκλο του εκφοβισμού και περιγράφοντας τα συναισθήματά τους".

Τέλος, σε εσωτερικό  διαγωνισμό που έτρεξε στο Συνέδριο σχετικά με το θέμα: «Δώστε μια ιδέα για το πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο αποδοτικό το πρόγραμμα Εnable" μαθήτριες από την ελληνική εκπροσώπηση (youthpanel) κέρδισαν δύο βραβεία: Αλεξία Παπαγεωργίου, α΄ βραβείο (Γ΄ Γυμνασίου, Κολλέγιο Αθηνών) και Αναστασία Γαλερού, γ΄ βραβείο (Γ΄ Γυμνασίου, Κολλέγιο Αθηνών).