Την Δευτέρα 4.12.17 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς με θέμα: Θέμα: «Το Άγχος στα παιδιά και στους εφήβους. Ο ρόλος των γονέων».

 

Οι προσκεκλημένες ομιλήτριες, η κα Τζαβέλα Ελένη, Aναπτυξιακή Ψυχολόγος MSc, Επιστ. Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β’ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού, η κα. Χρυσούλα Κατσίρα και η κα. Μαρία Καλλιαντά Παιδαγωγοί ΜSc.Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασαν με πολύ ζωντάνια και αμεσότητα τις διαφορές άγχους και στρες, τα συμπτώματα του παθολογικού άγχους από αυτό που είναι φυσιολογικό και μας χρειάζεται για να είμαστε παραγωγικοί και δημιουργικοί.  Σημεία κλειδιά για την σωστή διαχείριση του άγχους  είναι η αυτοπαρατήρηση και αυτό-αξιολόγηση από τα ίδια τα  παιδιά των συναισθημάτων τους,  οι σωστές αναπνοές, η άσκηση, ο θετικός τρόπος σκέψης αλλά πρωτίστως  η διαχείριση  του άγχους των ιδίων των  γονέων αφού αποτελούν πρότυπα συμπεριφοράς για τα παιδιά τους.  Στην συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Κ.Π. «Προνόη», κα. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

     Η Ακαδημία για Γονείς συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς -ΟΚΑΝΑ,  και την «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού».

Υπεύθυνη του Προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στο Δήμο Κηφισιάς είναι η κα. Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κ.Π. «Προνόη». 

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα στο  Πολιτιστικό Κέντρο Της Νέας Ερυθραίας «ΒΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑ», (Λουκή Ακρίτα 4 – Ν. Ερυθραία).

 

Για περισσότερες πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: Tηλ 210-8082673, Δήλου 10, 14562 Κηφισιά και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00. 

 

IMG 1404

 

IMG 1408

 

IMG 1414