ΕνΔυναμώνω - Δείτε την ελληνική έκδοση του εντύπου ΕνΔυναμώνω...

ENABLE – Η έναρξη!

Πάρτε μέρος στη μεγάλη, πανευρωπαϊκή συζήτηση για το bullying, μοιραστείτε τις ιδέες σας και συμμετέχετε στην ανάπτυξη καινοτόμων προσεγγίσεων!

 

enableΣτην Αθήνα, στις 11-12 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δημόσια έναρξη τιου προγράμματος ENABLE (European Network Against Bullying in Learning and Leisure Environments). Πρόκειται για ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο με στόχο την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και για την πρώτη σχετική πανευρωπαϊκή συνεργασία μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Η έναρξη του ENABLE θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Μαρτίου, στο Ελληνομαερικό Κολλέγιο (Ελληνοαμερικανική Ένωση), Μασσαλίας 22 (ώρες 10.00 - 14.30).

 

Στην εκδήλωση θα δώσουν το "παρών" 50-60 υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες υγείας από όλο τον κόσμο, με στόχο να παρουσιάσουν το έργο και να δημιουργήσουν ένα φόρουμ συζήτησης για τα μέλη του Think Tank του έργου. Παράλληλα, η εκδήλωση έχει ως στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες για ανάλυση και σύγκριση προσεγγίσεων κατά του bullying και να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ bullying, νέων διαδικασιών επικοινωνίας και κοινωνικής και συναισθηματικής παιδείας.

Έξι βασικοί εταίροι από πέντε ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται στο ENABLE: Centre for Digitale Paedagogik (Δανία), the Princess Diana Awards (Βρετανία), the South West Grid for Learning (Βρετανία), Partners in Learning (Κροατία), Μαζί για την Εφηβική Υγεία (Ελλάδα), European Schoolnet (Βέλγιο). Επίσης, το έργο υλοποιείται με τους εξής συνεργαζόμενους εταίρους: Ask.fm, Facebook, Twitter και Vodafone.

Πού: Στο Ελληνομερικανικό Κολλέγιο (Ελληνοαμερικανική Ένωση), Μασσαλίας 22.

Πότε: Τετάρτη 11 Μαρτίου (13.30 - 21.30) και Πέμπτη 12 Μαρτίου (9.00- 13.30).

Αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου θα βρείτε εδώ: http://goo.gl/YCTUI6

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: http://goo.gl/06UgpV

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να φέρουν μαζί τους και μαθητές. Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες για το ENABLE: http://enable.eun.org/

Πληροφορίες για το Σωματείο "Μαζί για την Εφηβική Υγεία": http://www.youth-life.gr